Krémes zellersült

  • 2013.03.26.
  • 2

Egy diétás menürendelés alkalmával kaptam fokhagymás sült zellert ebédre. Ízlett nagyon, ezért többször megpróbáltam az íze alapján rekonstruálni, hogy mi is lehetett benne, hiszen nem lehet bonyolult. Az első kísérlet mégsem sikerült, de ez a mostani nagyon finom lett, ezért megosztom veletek is. A zeller egészséges, nagyon olcsó és viszonylag sokféle módon elkészíthető. Az egyetlen baja, hogy van aki nem szereti. Én nem tartozom ezek közé, én nagyon szeretem, mind szárzeller, mind gumós zöldség formájában. Ha egyszerű vega ebédre vágytok, keressetek a hűtőben egy zellergumót és máris kész az ebéd.Hozzávalók:1,5 nagyobb zellergumókevés fűszersó (bio delikát)3 kávéskanál sörélesztőpehely1 csapott evk rizsliszt1 evk kókuszolaj1 kk fokhagymasó1 dcl tejborsA zellergumót kisebb darabokra vágtam és a darabokat további vékony szeletekre aprítottam. Bio fűszersós vízben puhára főztem. Mikor már majdnem készen volt, egy evk kókuszolajat megolvasztottam egy kisebb lábasban, rászórtam a rizslisztet, fokhagymasót és a sörélesztőpelyhet (ettől nagyon finom, sajtos íze lesz, sajt nélkül) és elkevertem. Egy pár pillanatig pirítottam, majd felöntöttem a tejjel és lassú tűzön besűrítettem. A zellert leszűrtem, tepsibe terítettem és mikor készen volt, ráöntöttem a "besamelt". A sütőben 210 fokon pirulásig sütöttem.
Nagyon-nagyon finom krémes, tartalmas ízű ebéd volt a bulgurral.