Diós banánkenyér gluténmentesen

  • 2013.03.24.
  • 0

Emlékeim szerint korábban nem készítettem banánkenyeret. Ki tudja miért? Pedig egyszerű, édes, könnyű uzsonna falat lehet. A gyerekeknek is nagyon bejött. Rengeteg recept van a neten és igen-igen változatosak az összetételüket tekintve. Mivel szerettem volna gluténmentesen elkészíteni, olyan variációt kerestem, amibe kevés liszt kell. Pont olyat nem találtam, de a sok receptből kiötöltem a sajátomat. A sok dió jól harmonizál a banánnal.
Ha van két nagyobb, vagy három kisebb túlérett banánotok otthon, feltétlenül próbáljátok ki.Hozzávalók:2 nagyobb túlérett banán (régóta aszalódtak a hűtőben)3 nagyobb tojás50 g gluténmentes liszt (nálam most Naturbit)100 g darált dió50 g barna cukor (xilit, édesítő - ízlés szerint)50 g kókuszolajfél tasak gm sütőporpicike sópici vanília ízlés szerintA banánt villával pépesre törtem. A tojásokat robotgéppel összekevertem a cukorral, majd az olvasztott kókuszolajjal, beletettem a vaníliát. Hozzákevertem a banánpépet, majd a lisztet és diót a sütőporral. Egy sütőpapírral kibélelt 20x10 cm-s kenyérformába öntöttem, kb 2/3-áig, és még 6 kis muffin is lett belőle. 170 fokon sütöttem kb. 40 -45 percit. Tűpróbával ellenőrizni kell! Megvártam míg kihűl és utána szeleteltem. Szaftos, tartalmas sütemény.