Csokis Keksz

  • 2013.07.18.
  • 3

Ezt a kekszet már régebben is megcsináltam, de akkor még nem írtam meg a receptjét. Pedig érdemes kipróbálni, sokáig eláll, hiszen száraz keksz, délutáni kávéhoz tökéletes!A minap reggel gyorsan elkészítettem a két leányzónak (Vikinek és Lilinek), had majszolgassák. Aztán az lett belőle, hogy mindenki majszolgatta :-DGyors, kevés alapanyagos rágcsálni való, mely relatíve gyorsan elkészül.Hozzávalók: (kb 48 db)200 g liszt100 g darált dió (tökéletes a dejó is)1 kk sütőporcsipetnyi só150 g margarin200 g cukor2 cs vaníliás cukor2 db tojás100 g csoki (ét, de én nem szeretem, és mindig ilyenkor azt használom, amit itthon találok, csoki mikulás, vagy csoki tojás :-D )kevés chilli is mehet bele, én most elhagytam a csajok miattElkészítés:A száraz "alkatrészeket", azaz a lisztet, a diót, a sót, és a sütőport jól összekeverjük. Ha használunk chillit, mondjuk pelyhet, akkor azt is adjuk hozzá. A puha margarint jól kikeverjük, én géppel szoktam, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük.Ha szép habos,akkor egyesével beledolgozzuk a tojásokat is, majd belekeverjük a diós lisztet is. Jöhet bele a csoki, ha tábla, akkor reszeljük durvára. Én ahogy épp fogtam, úgy beletördeltem a csokikat, lett kisebb és nagyobb darab is benne!Jól összedolgozzuk, egy masszát kell kapjunk, melyben a kanál megáll. Ha túl hígnak érezzük, bár nem lehet az, inkább egy kevés diót adjunk hozzá, mint lisztet.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vizes kézzel, vagy kanállal tegyünk halmokat rá. Fontos, hogy nem kellenek nagyok, mert sütés közben lelapulnak majd. Én golyókat szoktam készíteni, amiket kicsit lelapítok. A sütőre 3x3-at vagy 4x4-et teszek egyszerre. Tehát több sütés lesz. Ezért tart "sokáig".165 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elkészülnek. Ha készen vannak, tegyük őket egy dobozba, és folytassuk a maradék tészta kisütését.És közben gyorsan kóstoljuk is meg :-)Jó étvágyat kívánok