Töltött Tészta Spárgamártással

  • 2013.06.10.
  • 5

A könyv telis-tele jobbnál jobb tészta receptekkel. Komolyan. Én imádom a tésztát, mindazok ellenére, hogy nem annyira fogyókúrás :DMivel a spárga azért még itt van a nyakunkon ezt a töltött tésztát választottuk, melyre spárgamártás került.Konzekvenciám, hogy NEKEM, hangsúlyozom nekem, a paradicsomos töltelék,mely a tésztában van, és a spárgamártás együtt nem annyira működött. Azaz pont az volt a baj, hogy elnyomták egymást. A töltelék a tésztával nagyon finom, a spárgamártás pedig fenomenális...És mindez megfejelve egy kis rápirított sajttal...Hozzávalók:
350 g tölthető csőtészta, én cannellónit használtamA töltelékhez:
olíva olaj1 fej hagyma, finomra vágva3 szál zeller, durvára vágva2 sárgarépa, durvára vágva1 kk friss rozmaring, felaprítva300 g cukkini, durvára vágva50 ml fehér bor350 g paradicsom püré1 dl víz (a paradicsomos dobozt öblítsük ki)só, fekete borsSpárgamártáshoz:fekete bors1 gerezd fokhagyma, egészben500 g spárga, durvára vágva250 ml zöldségleves alaplécsipetnyi chilli por (elhagyható)50 g reszelt sajtkevés reszelt parmezánElkészítés:A töltelékhez az alapanyagokat felaprítjuk, majd egy lábosban olajat hevítünk.Beletesszük a zöldségeket a cukkini kivételével, és a rozmaringot, és kb 3-4 percig pároljuk.Felöntjük a borral, és hozzákeverjük a cukkinit is. Hagyjuk elpárologni a bort, hiszen csak az ízre van szükségünk, az alkoholtartalomra nincs.Ezután hozzáadjuk a paradicsom pürét, a dobozt pedig kiöblítjük kb 1 dl vízzel.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, lefedve 30 percig főzzük közepes lángon, míg be nem sűrűsödik.Közben főzzük enyhén sós vízben a tésztát kb 10 percig, még lehessen harapni, nehogy túlfőjön!A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A mártáshoz hevítsünk olíva olajat, dobjuk bele a fokhagymát, és pirítsük pár percig. Majd vegyük ki, és a spárgát dobjuk bele. Jöhet a chilli, ha használunk, kicsit pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével.Közepes lángon főzzük 10 percig, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük. Ha kész,. keverjük hozzá a sajtot (én füstölt sajtot reszeltem bele, isteni lett).Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, az aljára merjünk egy keveset a spárgamártásból, majd jöhetnek a tészták, melyeket a paradicsomos zöldségekkel töltsünk meg. Aprólékos, időigényes, de higgyétek el,
megéri!A tésztákat rendezzük el szépen állítva, jöhet a maradék mártás, és a tetejére az újabb adag reszelt sajt!Előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt megsül.Tálalás előtt pár percig hagyjuk hűlni.Jó étvágyat!