Gesztenyés-tejszínhabos finomság - sütés nélkül

  • 2014.08.08.
  • 3

Nyár van... iszonyú a forróság, mi pedig kívánunk valami finomat, valami hideget, valami édeset, valami krémeset... valami gesztenyéset! De azt mondja az én drága feleségem - amit teljesen meg is értek -, hogy ebben a nagy melegben semmi kedve beindítani a sütőt, ami még jobban felforrósítaná az amúgy is szaharai hangulatot idéző konyhánk levegőjét. Még szerencse, hogy éppen van kéznél az én drágámnak egy - már többször kipróbált - pont a vágyainknak megfelelő sütés nélküli gesztenyés-tejszínhabos receptje, amit neki is állt elkészíteni.Mindenkinek szívből ajánljuk, mert gyors, mert finom, mert nem túl nehéz a gyomornak, és legfőképp, mert hideg, és ebben a kalahári hőségben pont ez kell az embernek... legalábbis nekünk pont ez kellett! ;-)Hozzávalók a gesztenyés-tejszínhabos finomsághoz:Az alaphoz:- 2 csomag gesztenyemassza- 18 dkg kakaós- omlós keksz- 8 dkg vaj- rum vagy rumaroma (opcionális)A krémhez:- 2 csomag vaníliás pudingpor- 8 dl tej- 15 dkg vaj- 10 dkg cukor- 1 tojás sárgája- 12-14 darab babapiskóta- 2 dl kávéA tetejére:- 5 dl tejszín- 2 evőkanál porcukor- 1 csomag habfixáló- csokireszelék.Gesztenyés-tejszínhabos finomság elkészítése:A kakaós kekszet morzsára daráljuk, és összekeverjük a gesztenyemasszával és a puha vajjal, majd belesimítjuk egy 23 cm-es forma aljába (nekünk ez egy tepsi volt). Ha akarjuk, locsoljuk meg egy kicsi rummal. A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, és ha kissé már lehűlt, hozzá keverjük a vajat, és a tojás sárgáját. Addig kevergetjük, míg szépen belesimulnak a krémbe. A krém felét rákenjük a gesztenyés masszára, és a kávéban megforgatott babapiskótákat ráhelyezzük szépen sorban. Ezután a maradék krémmel lefedjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt felverjük, hozzá adjuk a porcukrot, és a habfixálót is, majd a sütink tetejére simítjuk. Ha szeretnénk, csokit reszelhetünk rá.Ez egy nagyon gyors és finom desszert, amely egészen biztosan sikert fog aratni mindazok körében, akik szeretik a gesztenyés-tejszínhabos finomságokat.Tipp: biztos minden mindenkinek megvan a maga módszere a csoki reszelésére, de mi is elárulnánk a mi módszerünket, mivel a bolti csokireszelék nem mindig a legjobb minőség. Az én egyetlenem a hagyományos zöldséghámozóval szokta leforgácsolni a táblás csokit úgy, hogy a tábla élét kaparássza vele. :-) Nagyon szép, egyenletes csokiforgács nyerhető vele, és a bolti csokidarával szemben (ami eléggé hasonlatos - főleg a silányabb minőség - az egér végtermékére) sokkal dekoratívabb. ráadásul mindenki maga választhatja meg a csokit ízlése, pénztárcája, vagy bármilyen egyedi szempont alapján... ;-)Mindenkinek kellemes nassolgatást kívánunk... :-)