Cukkinis-csokoládés süti

  • 2016.08.07.
  • 2

Annyira egyszerű, gyors és finom, hogy nem is értem miért vártam eddig az elkészítésével. Vettem finom zsenge cukkiniket és abból
használtam két kisebbet a süteménybe. Lágy, brownie-s jellegű süti lett belőle.Azt gondoltam kevés lesz, de egy őzgerincforma tele lett és még négy muffin formába is jutott a tésztából. Azt tettem bele, amit otthon találtam.Hozzávalók:30 dkg cukkini20 dkg finomliszt10 dkg gyümölcscukor10 dkg dió5 dkg étcsokoládé5 dkg aszalt vörösáfonya3 ek cukrozatlan kakaó3 tojás1/2 dl makadámdió olaj1,5 dl görög joghurt1 tk vanília kivonat1 tk zöld kardamom magjai őrölve1 tk fahéj1 tk sütőpor1 kk szódabikarbónaElkészítése:A cukkiniket megmostam, szárazra töröltem, végeiket levágtam, a tököt nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Nem csavartam ki belőle a nedvességet.A diót és a csokoládét durvára daráltam. Mindent összekevertem egy nagy edénybe és sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntöttem, a maradékot pedig szilikon muffin formába.160 fokon hőlégkeverésen kb. 30 percig sütöttem, - fogvájóval ellenőriztem a tészta átsült-e,- majd a félig nyitott sütőajtónál a sütőben hagytam kihűlni a süteményt (ez azért jelez kis bizonytalanságot), de az állaga szenzációs lett.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.