Zablisztes kifli

  • 2016.06.04.
  • 3

Reggel jött a hangulat, hogy kiflit süssek. Kevés kenyeret eszem, akkor inkább csak azt, amit magam készítek. Volt még egy kis adag öregtésztám a hűtőbe, hát azt is hozzácsaptam.Hozzávalók:15 dkg öregtészta25 dkg tönköly fehérliszt10 dkg zabpehelyliszt2 ek tönkölykorpa1 kk koriander őrölve1 kk maláta1 tk só1 kk cukor5 g instant élesztő5 dkg vaj1,5 dl kefír0,5 dl tejElkészítése:A szobahőmérsékletű hozzávalókat belemértem a dagasztógép táljába, majd 10 perc alatt ruganyos tésztát gyúrtam belőle, amit aztán a tálban hagytam
letakarva és egy órán át kelesztettem. A duplájára kelt tésztát újra átkevertem a géppel. Két egyforma részre osztottam a tésztát, amiből cipót formáltam és olajozott munkafelületen kinyújtottam úgy 35 cm átmérőjű körré. Ezt aztán 6 cikkre vágtam el, s az alábbi módon: a körcikk hegyes vége felől négy helyen hosszába bemetszettem kb. 5 cm-re. Utána csak feltekertem a tésztát a széles részétől kezdve.A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem felvert tojással, langyos helyen duplájára kelesztettem és 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt megsütöttem. 12 db készült ebből a mennyiségből.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.