Banános-narancsos kuglóf

  • 2016.05.15.
  • 0

Evvel fogadtam a külhonban járt éhező gyermekemet, hogy feltáplálhassam. Látványra semmi extra, de nagyon finom ízű, hosszabb ideig is lágy maradó tésztájú (már amennyiben marad belőle) sütemény. Hozzávalók: 3 nagyobb banán (meghámozva 350 g)10 dkg szoba hőmérsékletű vaj + a forma kikenéséhez1,5 dl frissen facsart narancslé (a narancs héját is belereszelhetjük vékonyan)1,5 dl görög joghurt10 dkg gyümölcscukor4 nagy tojás1 tk őrölt zöld kardamom45 dkg extra finomliszt + a forma szórásához1 tk sütőpor1 kk szódabikarbóna1 csipet sóElkészítése:Ha van egy nagy késes robotgépünk, akkor 2 perc alatt kész a tészta. Én mindent (kivéve a tojás fehérjét) kimértem, beledobáltam és nem törődtem vele, hogy szombat korán reggel van, hanem mindent összekaszaboltam vele. A
tojások fehérjéjét egy külön tálban egy csipet sóval habbá vertem és végül a masszába forgattam. A kuglóf sütőformát kikentem vajjal és meghintettem liszttel, hogy aztán ki is tudjam venni belőle. Beleöntöttem a tésztát
és a 150 fokra előmelegített sütőbe tettem alul-felül sütésre. Egy órán keresztül sütöttem. A végén, az 50. perctől tűpróbával ellenőriztem, mikor készül el a sütemény. Amikor kivettem
a sütőből, félreraktam a formában langyosra hűlni és csak akkor borítottam ki egy tálra. Tetejét megszórtam egy lehelet házi narancsvirágos porcukorral.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.