Csicseriborsó főzelék cukkinilepény feltéttel (90 napos diéta/keményítő nap)

  • 2016.02.22.
  • 0

Ez volt a 90 napos diétám keményítő napja. Mivel olyan sok pozitív dolgot hallottam erről a diétáról, így belevágok én is. Természetesen nem evvel kezdtem, de ha olyasmit készítek, amit eddig még nem tettem fel a blogra vagy a NoSaltyra, akkor azt megjelentetem, mivel könnyítés annak, aki kifejezetten erre a célra keres recepteket. Ez itt az ebédem, s egy ennél szerényebb adag volt a vacsorám.
Hozzávalók:A csicseriborsós cukkinilepényhez:10 dkg konzerv főtt csicseriborsó (a legfinomabb, amit venni
szoktam
a Lidlből a portugál Sol
Mar)5 dkg zsenge cukkini1 ek friss aprított mentalevél1 csipet sópár tekerés bors1/2 citrom reszelt héja1 tk olívaolaj a sütéshezElkészítése:
A lecsepegtetett csicseriborsót késes aprítóban összemixeltem a fűszerekkel. Hozzákevertem a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és a felaprított mentaleveleket az erkélyemről. Ráreszeltem fél Meyer citrom héját is, hogy pikánsabb legyen. A masszát négy részre osztottam kissé kilapított lepényeket gyúrtam belőlük. Egy tapadásmentes serpenyőben teáskanálnyi olívaolajon 3-3 perc alatt közepes tűzön megsütöttem mindkét oldalát.
Csicseriborsó főzelékhez:1 tk olívaolaj1 közepes fej vöröshagyma1 tk őrölt koriander1 tk őrölt római kömény1 tk garam masala70 dkg konzerv főtt csicseriborsó a levével együtt40 dkg hámozott paradicsomkonzerv1 ek étkezési keményítőElkészítése:A hagymát megpucoltam, kis kockákra aprítottam és egy kis kanál olajon megpároltam. Sülés közben hozzáadtam az őrölt fűszereket és addig pirítottam, míg erősen illatozni kezdtek. Ekkor felöntöttem a csicseriborsó konzervvel és hozzáöntöttem egyből a paradicsomkonzervet is. Felforraltam, 5-6 percig együtt főztem őket, majd egy kanál hideg vízben feloldott keményítővel besűrítettem.Ennyi volt az egész napi étkem elkészítése.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.