Babos pogácsa

  • 2016.01.10.
  • 3

Ez a receptet egy sváb oldalon találtam és azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Egyszerűen elképzelni sem tudtam, milyen lehet a bab a pogácsában. Tehát ki kell próbálni. Vettem is konzervbabot, mert elég elvakult vagyok, sok mindent megteszek egy receptért, de hogy megfőzzek 20 dkg babot, annak sok értelme nincs. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam ezt a receptet, mert igazán finom volt a végeredmény. Gondolom az ötlet onnan származhatott, hogy a szegény ember az egyik szénhidrátot pótolni akarta egy másik, egy még olcsóbbal, vagy amily otthon volt. Azt is tudjuk, hogy tökélyre fejlesztették, hogy a legegyszerűbb ételt is
minél finomabbam készítsék el.Hozzávalók:50 dkg liszt25 dkg fehérbab (40 dkg-os konzerv)15 dkg kacsazsír1,5 dl tejföl2 tojás sárgája1 kk cukor7 g szárazélesztő1 tk sóbors (én jó bőven tettem bele)Elkészítése:A babkonzervet lecsepegtettem, és a tejföllel késes aprítóban összedaráltam, majd a többi alapanyaggal együtt dagasztógépben összedolgoztam. Letakarva 40 percet pihentettem, ami idő alatt kb. a duplájára nőtt a tészta. Munkafelületen kinyújtottam 2 ujjnyira, a tetejét berácsoztam, majd pogácsaszaggatóval kiszúrtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem a maradék tojásfehérjével, negyed órát kelesztettem, aztán a 190 fokos sütőben alul-felül sütésen 25 perc alatt megsütöttem. Mi pedig nagyon gyorsan mind megettük.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.