Party töltött kiflik

  • 2015.12.25.
  • 0

Nagyon sokszor sütöttem meg az idén
ezt
a diós kiflit remélhetőleg nagy sikerrel. Ezért kigondoltam, hogy nem csak édes, hanem sós változatot is készítek belőle.Hozzávalók:Tésztához:35 dkg extra finomliszt8 dkg vaj7 dkg kacsazsír1 dl tej1 dkg friss élesztő1 csipet cukor1 kk só1 tojássárgájaSajtos töltelék:2 ek vaj2 ek liszt1 dl tej1-1 csipet só, bors, szerecsendió15 dkg mascarpone5 dkg füstölt sajt5 dkg Pannónia sajtAz aszalt paradicsomoshoz:néhány olajban eltett aszalt paradicsomkevés füstölt sajt vékonyra szeletelvekiflinkét 2 rozmaringlevélkevés frissen őrölt borsElkészítése:A tészta hozzávalóit összedolgoztam dagasztógépben és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tettem. Közben a vajból, lisztből, tejből, sóból, borsból, szerecsendióból besamel mártást készítettem, amibe némi hűlés után belekevertem a mascarpone sajtot és a kétféle reszelt sajtot.
A tésztát kinyújtottam téglalap alakúra, 2 mm vékonyra és felkockáztam kb. 8x8 cm-es darabokat szabtam belőlük. 34 kifli lett belőle. Ezeket töltöttem meg, amíg tartott a sajt (1-1 tk-nyi adagot tettem bele). Mikor elfogyott a cucc, gondolkodtam, mit használhatnék még tölteléknek. Ekkor vettem elő az aszalt paradicsomot, amiből 1-2 üveggel mindig tartok otthon. Rozmaring volt az erkélyen és még füstölt sajt is maradt. Adta magát, hogy ez legyen a következő töltelék. Annyira finom lett, hogy azt a néhány darabot gyorsan fel is faltam. Mindezt természetesen csak az után, hogy 180 fokon alul-felül sütésen kb. 20 perc alatt megsütöttem.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.