Csirkés pizza 2.

  • 2015.12.20.
  • 2

Természetesen a csóró csirke, amit már megfőztem levesnek és megsütöttem sült csirkének is nem fogyott el, de én nem adom fel. Ez lett belőle.Már egy hasonlót ( http://www.nosalty.hu/recept/arab-pizza-csirkevel) készítettem, de mégsem ugyanaz. Természetesen nem ugyanarról a csirkéről esik szó a két receptben, de a másik kaja, amit bármikor tálalhatok, az a pizza.
Hozzávalók:A tésztához:20 dkg
öregtészta20 dkg pizzaliszt1 dl langyos víz1 dkg friss élesztő1 tk oregánó1 tk bazsalikom1 kk só1 kk cukor3 ek olívaolajA töltelék:1 ek olívaolajsóbors40 dkg sült csirkeegy marék sült hagyma (Lidl, Aldiban kapható)3 dl passzírozott paradicsom2 gerezd fokhagyma5 dkg parmezán sajtElkészítése.Az öregtésztát kivettem a hűtőből hogy szoba hőmérsékletűre melegedjen. A langyos vízbe kis cukrot szórtam, belemorzsoltam az élesztőt és felfuttattam. Aztán minden hozzávalót dagasztógép táljába tettem és addig dolgoztattam a gépet, míg szép fényes felületű, ruganyos tésztát dagasztott. Ha lágynak találod, nyugodtam csapj hozzá még egy kis lisztet. Letakarva háromnegyed órát pihentettem. Közben elkészítettem a feltétet. Egy kanál olajon a szétcincált csirkét némi só és bors társaságában még átpirítottam, rászórtam a sült hagymát és a szeletelt fokhagymát, nyakon öntöttem a sűrű paradicsommal és csak addig forraltam, míg egyet rottyant, aztán hagytam kihűlni. Amikor a tészta megkelt, ketté osztottam, kinyújtottam 32 cm átmérőjűre. Halványan kikent pizzasütőlapra fektettem, a tetejét átkentem olívaolajjal, majd ráhalmoztam a paradicsomos csirkét. Reszeltem rá némi parmezánt és ment a sütőbe légkeverésen, 250 fokon 10 percre.Ebből a mennyiségből két 32 cm-es pizza született.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.