Magos pogácsa nem fogyókúrázóknak

  • 2015.10.04.
  • 1

Ezt a receptet NoSaltys szakácstársamtól láttam elkészíteni, aki
"A konyha világa"
néven kápráztat el szebbnél jobb receptjeivel. Szeretem minden megnyilvánulását.Nála láttam meg ezt a receptet. Na persze annyira el vagyok telve magamtól, hogy meg sem néztem az elkészítését, csak a hozzávalók listáját olvastam el siettemben. Na így sem jártam rosszul, mert nagyon finom pogácsát sütöttem belőle. Némi változtatást tettem rajta, de nem sokat, inkább csak a hebrencskedés miatt az elkészítése történt másként. Azért nem egy rossz végeredmény ez sem.Hozzávalók: ahogy én sütöttem50 dkg tönköly fehérliszt15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt1 tk cukor9 g instant élesztő22 dkg kacsazsír1 nagy tojás1 ek só2 dl zsíros tejföl4 dkg lenmag4 dkg szezámmag4 dkg napraforgómag10 dkg füstölt sajt (Karaván) frissen reszelt5 dkg ementáli típusú sajt (Pannónia)
frissen reszelt a pogácsák tetejére1 tojás a pogácsák lekenéséhezElkészítése:Gyors, két menetes. A tészta hozzávalóit, a Pannónia sajt kivételével robotgéppel összegyúrtam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Reggelre szépen megnövekedett.Másnap reggel, - amikor a fiam versenyre indult, és én el akartam látni hamuba sült pogácsával,- akkor kinyújtottam hüvelykujjnyi vastagra, a tetejét bevagdaltam késsel, kiszaggattam kisebb pogácsaszaggatóval, Sütőpapírral bélelt tepsibe állítottam őket, tetejüket megkentem tojással, megszórtam a reszelt Pannónia sajttal és kb. fél órát kelesztettem a langyos konyhában. A sütőt előmelegítettem 180 fokra alul-felül sütésen, és 20 perc alatt megsütöttem a finom illatos süteményeket.
Annyira jól sikerült, hogy pillanatok alatt eltüntettük az egész mennyiséget.
Így hiába húzogatom magam az AB Generator-on napi 5 percet, soha nem leszek karcsúbb. Mondjuk talán kövérebb sem.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.