Körtés-áfonyás muffin

  • 2015.09.13.
  • 7

Sokszor jól jön egy ilyen recept, ha kevés időnk van, de mégis sütnénk valamit. Ha szétnézünk a hűtőben, biztosan ráakadunk olyasmire, amiből ízlésünk szerint megsüthetjük a magunk muffinját.
Az enyém most ilyen lett:Hozzávalók: végül is 13 adag lett belőle20 dkg félfogós liszt10 dkg vaj2 tojás2 dl író1 tk vaníliakivonat, 1 tk sütőpor1 csipet só5 dkg gyümölcscukor2 közepes vilmoskörte10 dkg aszalt vörösáfonyaElkészítése:A körtéket negyedeltem, magházukat kivágtam, kb, 1x1 cm-es kockára vágtam a gyümölcshúst.A tésztához valókat egy keverőtálba mértem és robotgéppel kikevertem.A muffin formák aljába néhány szem áfonyát dobáltam, rá körte kockákat, majd jütt a tészta és még egy réteg gyümölcs.200 fokon, alul-felül sütésen 23-25 perc alatt megsütöttem.Ez pedig itt a maradék:A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.