Túrós csusza

  • 2015.07.27.
  • 9

Ezt főztem ma.
Hozzávalók:A tésztához:25 dkg durumliszt + a nyújtáshoz2 tojás1 ek hideg víz1 csipet só1 tk olívaolaj20 dkg bacon szalonna 3,5 dl tejföl25 dkg túró Elkészítése:A tésztának valókat összegyúrtam, míg egy viszonylag kemény, gyúrható, rugalmas tésztát kaptam.
Fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tettem pihenni. Majd kivettem, négy felé osztottam és a tésztanyújtó géppel elkezdtem "edzeni" a tésztát, ami azt jelenti, hogy kinyújtom, összehajtom 2-3 részbe, elforgatom 90 fokkal, majd újra kinyújtom. Ezt megismétlem 7-8 alkalommal. Majd kinyújtottam vékonyra a tésztát és felvágtam nagy, kb. 4-5x5 cm-es kockákra (vagy ami tetszik). Nagy fazék
vizet forraltam, megsóztam és három adagra osztva a tésztát
kifőztem 2-2 perc alatt. Közben a bacont felkockáztam is kisütöttem a zsírját, a
ropogós szalonnát
félretettem egy tálba. A kifőtt tésztát a szalonnazsírra tettem egy nagy serpenyőbe és erős tűzön átforgattam, pirítottam egy kicsit, majd kiszedtem a tésztát. A végén a zsírba tettem a tejfült és a túrót, valamint a kisült szalonnát
és összekevertem, beleforgattam a tésztát is. Ezután kikent tűzálló tálba tettemés 180 fokon hőlégkeverésen negyed óra alatt
megpirítottam . A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.