Rakott padlizsános csirkemell édesköménnyel

  • 2015.04.26.
  • 5

Nem a legdiétásabbnak mondható fogás, de nyugodt szívvel megeheti
ebédre az is aki diétázik, mert 600 kcal alatt van körettel együtt. Ha a köretet elhagyjuk, akkor még lespórolhatunk belőle 240 kalóriát.
Hozzávalók 4 fő részére:
40 dkg csirkemell filé2 közepes padlizsán1 vöröshagyma2 gerezd fokhagyma4 ek olívaolajsó ízlés szerintfrissen őrölt bors bőségesen (az én ízlésem szerint)40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv1 ek oregánó1 tk barnacukor10 dkg parmezán frissen reszelveKörethez:20 dkg rizs1 tk olívaolaj1 tk sóvíz (hogy 1 ujjnyira ellepje a rizst)1 ek olívaolaj1 édesköménysóbors1 ek fehér balzsamecet1 dl fehér borElkészítése:A padlizsánokat megmostam, megszárítottam, két végét levágt, 1 cm-es szeletekre karikáztam. Sóztam, borsoztam, meghintettem oregánóval és nagyon evés olívaolajon mindkét oldalán megsütöttem, hogy színt kapjon. Konyhai törlőre szedtem leitatni az olajat.Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon egy kisebb felkockázott hagymát megpirítottam, hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát, majd a paradicsomkonzervet, sóztam, borsoztam, oregánóval, kevés cukorral összeforraltam.A csirkemellet felszeleteltem 1 cm vékony szeletekre. Sóztam, borsoztam, egy kanál olajon mindkét oldalát erős tűzön hirtelen megsütöttem, míg színt kapott, tálra szedtem.
Egy tűzálló tál aljába kevés paradicsomos ragut szedtem, arra ültettem a megsütött padlizsánkarikákat, majd a csirkemell szeletek következtek, amit a padlizsánok másik felével fedtem, a maradék paradicsomszósszal nyakon öntöttem. Frissen ráreszeltem a parmezán sajtot nagy lyukú reszelőn és 200 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt
összesütöttem