Szilvás kiflik

  • 2015.02.19.
  • 2

Ezt a süteményt
most már rövid időn belül harmadszorra sütöm meg, mert annyira finom és sajnos pillanatok alatt elfogy. Először almával töltve készítettem, ahogyan az eredeti receptet láttam, de valaki, aki már meg is sütötte,- felvetette, hogy el tudná képzelni valamilyen sűrű lekvárral is.Nálunk a favorit a saját szilvalekvárom. Ennek segítettem még némi aszalt szilvával tömörebbé válni és ezt töltöttem a kiflicskékbe. Szenzációs lett. Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg tönköly fehérliszt25 dkg vaj1 csipet só2 cs vaníliás cukor - opcionális, ha édesre szeretnénk a tésztát, de enélkül bármilyen tölteléket tehetünk bele1 tojás sárgája14 kanál alma cider - ez nekem 1,2 dl volt (eredeti receptben sör szerepelt)
Töltelék:
2-3 marék aszalt szilva1/2 üveg
házi szilvalekvár
1/2 kk fahéj1 tk reszelt citromhéjElkészítése:Újra
úgy csináltam, ahogy a műsorban láttam. A hideg vajat néha belemártva a lisztbe lereszeltem
nagy lyukú reszelőn. Hozzáadtam a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, sót és kimértem a cidert. Gyors mozdulatokkal nagyjából összegyúrtam a tésztát (nem baj, ha maradnak benne vajdarabok, úgy roppanósabb, levelesebb lesz). Fóliába csomagolva a hűtőbe tettem pihenni legalább egy órára. Most ezt a tésztát már tegnap összeállítottam. Egyik felét tegnap, másikat ma sütöttem meg. Ugyanolyan finom lett, mint tegnapi társa.A tésztát elosztottam négy részre, mindegyikből golyót formáltam, amit aztán kinyújtottam kb. 30 cm átmérőjű körré. Nyolc cikkre vágtam a tésztát és mindegyikbe töltöttem egy teáskanálnyi sűrű lekvárt.A következőképpen tartottam bent a tölteléket és hajtogattam a kiflit:A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.