Csokis - sült almás brownie

  • 2014.11.20.
  • 4

Férjem munkából hazajövet tolta az orrom alá a receptet, amit egy újságból vágott ki. Nem szokott külön főzésre, sütésre biztatni, mert bőséggel ellátom a családot mindenféle finomsággal. Ezt viszont határozottan kérte, hogy készítsem el, mert már olvasás közben nagyon megkívánta. Még egy-két hozzávalóval azért megpatkoltam.Hozzávalók: 15 emberes szelethez1 dl alma cider vagy almalé5 dkg zöld mazsola vagy amilyet szeretünk50 dkg megtisztított alma felkockázva
10 dkg mandula durvára vágva 15 dkg vaj20 dkg étcsokoládé12 dkg nádcukor2 csomag vaníliás cukor1 tk fahéj10 dkg liszt5 tojásvaníliás porcukor a díszítő szóráshoz Elkészítése:Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, az almát szeletekre, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.Egy evőkanál vajat megforrósítunk, ebben kicsit megpirítjuk a durva darabokra tört mandulát, majd a felkockázott almát is hozzáadjuk, rászórjuk a a két csomag vaníliás cukrot és addig sütjük, míg el nem kezd színesedni az oldala.
Közben a cidert megforrósítjuk és beleáztatjuk a mazsolát.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az almához adjuk a beáztatott mazsolát és elterítjük a tepsi alján. Egy kis fahéjjal meghinthetjük.Nekikezdhetünk a tésztának. A maradék vajat és a csokoládét mikróban felolvasztjuk (kb. 1,5 perc). Mindig fél percenként ellenőrizzük az állagát, nehogy odaégjen. Ha felolvadt, robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, végül fellazítjuk a tojásokkal, az alma tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 35 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukroz szitálunk rá.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.