Ízes-mézes almával töltött ciderben párolt csirkecomb

  • 2014.10.15.
  • 2

Nem volt apropója az étel elkészítésének. Éppen csak azokhoz az anyagokhoz nyúltam, amit otthon találtam. Általában, - mivel sokrétű elfoglaltságom van,- törekszem arra, hogy minél kevesebb befektetett munkával tudjak változatos ételeket tálalni a családom elé. Ez is átlag idő alatt elkészíthető menü.Hozzávalók: 3 főre3 egész csirkecomb kifilézve/ bőrétől megfosztva (nem kötelező)1 nagy almasóbors1 tk mézeskalács fűszerkeverék1 csapott tk fahéj1 ek méz1/2 citrom reszelt héja (esetleg leve is)1 marék dió frissen megpörkölve, durvára összetörve 2-3 ek vaj0,3 dl alma cider1/4 l csirkealapléElkészítése:
Az almát megmostam, szárazra töröltem, majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A lereszelt almára finom reszelőn ráreszeltem a citrom héját, rácsavartam egy kis levét és hozzáadtam a mézeskalács fűszerkeveréket. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítottam, kézzel durvára összetörtem.A csirkecombokról a bőrt lehúztam, az alsó és felső combcsontokat kibontottam, a hús mindkét oldalát megsóztam. A comb belsejét beborítottam az almás töltelékkel és a dióval, meglocsoltam kevés mézzel,
hústűvel összetűztem, megborsoztam.Kevés vajat hevítettem egy vastag falú vaslábosban és a combok minden oldalát megpirítottam, majd felöntöttem a ciderrel és az alaplével.Lefedve 1860 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen fél óráig pároltam, majd levéve a lábas fedőjét kicsit megpirítottam a hús tetejét.Vegyes erdei gombás rizzsel és saját szaftjával tálaltam.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.