Kentucky csirkemell a XLVIII. Super Bowlra

  • 2014.02.03.
  • 0

Most már mindenki tudja, tehát elmondhatom, hogy a tegnapi meccs eredménye helyes volt, pontosan ezt játszottuk le a társasjátékon. A szurkoláshoz Kentucky csirkét sütöttem.Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé1/2 l olaj a sütéshezA pácoláshozsó ízlés szerint3 gerezd fokhagyma1 tk korianderlevél1 tk őrölt koriandermag1 tk chilipor1/2 tk édes pirospaprika1/2 tk füstölt pirospaprika1/2 tk ötszínű bors1/2 tk feketebors3 dl íróA bundázáshoz:2 tojás20 dkg kukoricapehely10 dkg reszelt ementáli sajt5 dkg reszelt parmezán sajtElkészítése:A csirkemellet keresztben elszeleteltem 7-8 mm-es szeletekre. Sóztam. A fűszereket mozsárban összetörtem és az íróba kevertem. Ebbe pácoltam a csirkét fél napra. Ennyi idő alatt gyakorlatilag magába szippantotta a fűszereken kívül az írót is.
Kézzel összetörtem kisebbre a kukoricapelyhet és belekevertem a reszelt sajtot.A húst felvert tojásba mártottam, beleforgattam a sajtos kukoricapehelybe és 170 fokra melegített olajban megsütöttem. Konyhai törlőn leitattam a felesleges olajat.
Már csak szurkolni kellett. Még fogadtunk is, de a szelvényünk elment. Érdekes, fordulatos szezont zártak a fiúk. Eddig ez tetszett a legjobban. Annyi hihetetlen, meglepő dolog történt, mint még soha, mióta rendszeresen meccset nézek, pedig az már 9 éve van.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.