Sajttal töltött kelt kifli kelesztés nélkül :)

  • 2019.11.14.
  • 5

600 gr liszt1 sütőpor2 kk só200 gr tejföl1 dl olaj2 dl meleg tej1 ek cukor30 gr firss élesztősajt kisebb darabokra vágvatojás a kenéshezmagvak szóráshozA lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd add hozzá a tejfölt és az olajat, gyúrd össze. Közben a tejet melegítsd meg, add hozzá a cukrot és morzsáld bele az élesztőt, hagyd felfutni. Ezt is add a tésztához, és dolgozd ki a tésztát, amíg szép egynemű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor rögtön teheted is lisztezett munkafelületre, oszd két cipóba. A cipót jó vékonyra kör alakúra nyújtsd ki, vágd 16 cikkelyre, mindegyik végébe tegyél egy darabka sajtot, és tekerd fel. tetejét kend le felvert tojással, szórd meg pici sóval és a magvakkal. 200 C-ra előmelegített sütőben lehet azonnal sütni sütőpapírral bélelt tepsiben :)Failproof, nem lehet elrontahni, és akármennyire hihetetlen, tökéletesen működik kelesztés nélkül:)Puszi mindenkinek!