Karácsonyi biscotti

  • 2015.12.04.
  • 6

150 gr vaj/margarin80 gr porcukor80 gr méz2 tojás2 ek tej200 gr rétesliszt200 gr finomliszt1 kk fahéj1 sütőpor50-100 gr apróra vágott dió50-100 gr apróra vágott aszalt áfonyaEgy tálban keverd össze a két féle lisztet, a sütőport és a fahéjat. A szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra
a porcukorral, majd egyenként folyamatosan keverve először add hozzá a mézet, majd a tejet és a tojásokat. Add hozzá a lisztes keveréket, és gyúrd egynemű tésztává. Add hozzá a diót/mandulát/mogyorót, és az aszalt áfonyát. Takard le fóliával, és mehet a tészta egy órácskára a hűtőbe.A tésztát oszd két egyenlő részre és formálj belőle 30 cm hosszú és
5 cm széles rudakat, nagyjából így:180 C-ra előmelegített sütőben süsd készre 20-25 perc alatt.
Hagyd állni 5 percig, majd vágd 1 cm-es szeletekre.
Ezeket sorakoztasd sütőpapírra és süsd további 5 percig.Ennyi. Kész is a finom karácsonyi biscotti. Ajándékba, vagy otthonra. Kávé, tea vagy bor mellé. Szeretni fogjátok.Praktikus tanács: ha kisebb kekszeket szeretnél, a 2 helyett 3 rudat készíts. A diót nyugodtan helyettesítheted mandulával vagy pisztáciával, a vörösáfonyát pedig aszalt meggyel.Recept innen kipróbálva.