Sütipecsétes húsvéti vaníliás omlós keksz

  • 2015.04.02.
  • 8

Ha Húsvét, akkor locsolkodás is. Ha locsolkodás, mindig akad olyan locsoló, akinek az ember a leges legjobban örül. Ha csak az a pár ember meglocsol, helyén van az ember szíve, és a többi már nem is fontos. Ha van kisfiad, férjed, apukád, vagy fiútestvéred, akkor pontosan tudod, mire gondolok. Mivel ők is különlegesek, a locsolásért járó ajándék is különleges kell, hogy legyen. Idén személyre szabott kekszet készítettem életem legkedvesebb férfi tagjainak a kötelező piros tojás mellé.
A receptet Emma Jane-től köcsönöztem, aki nem mellesleg üzletszerűen sütipecséteket is gyárt, így úgy gondoltam, a receptjével biztos nem fogok mellé. És jól gondoltam
A keksz készítésnél fontos motívumok mind jól teljesítettek: keksz finom, jól lehet a tésztával dolgozni, pillanatok alatt elkészül, és még a lenyomatot is tökéletesen megtartja. Kicsit persze mindig változtatok valamit az eredetihez képest, itt azt látjátok, ahogy én készítettem.
100 gr vaj100 gr porcukor1 nagy tojás sárgája1 kk vanília aroma3 ek tej275 gr lisztA munkamenet végtelen leegyszerűsítéséhez fogj először egy késes aprítógépet, és tedd bele a vajat és a porcukrot. Dolgoztasd a gépet pár percig, vagy még addig se, amíg a vaj és porcukor szép fehérre habosodik. Ekkor add hozzá a tojássárgáját, a tejet és a vanília aromát. Megint jön a gép egy-két percre, és gyakorlatilag a tészta el is készült, már csak annyi maradt hátra, hogy kézzel hozzágyúrd a lisztet, és már kész is. Ha akarod, beteheted fóliába csomagolva a tésztát a hűtőbe pihenni, de akár azonnal fel is használhatod. Lisztezett munkafelületen nyújtsd fél cm vastagra, nyomdázd, szaggasd, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatva süsd meg a kekszeket 180 C-ra előmelegített sütőben. Ezeknél a kekszeknél is fontos, hogy nem kell őket túlsütni, akkor kész, ha a keksz nég világos, és a széle már kezd barnulni.P.S: Tippek és trükkök személyes tapasztalat alapján:
ha nagyobb a család, érdemes dupla adagot készítenia vaj legyen vaj, és még véletlenül sem margarina porcukor pedig porcukor, és nem helyettesítendő kristály- vagy egyéb cukorralÉn neveket pecsételtem a kekszekbe, ha Neked még nincs betűnyomdád, elárulom, hogy én az enyémet 600 forintért vettem az ebayen, és ebben a postaköltség is benne voltÉs így is lehet:sütés előtt a kekszekbe beleszúrsz egy-egy fapálcikát, és úgy sütöd meg