25 perces csoda csokitorta

  • 2014.02.18.
  • 6

Tészta:4 tojás100 gr cukor200 gr vaj/margarin100 gr étcsoki4 ek liszt1 sütőporCsokikrém:0,5 l habtejszín200 gr étcsoki1 ek cukorA vajat/margarint és a csokit egy kisebb lábasban alacsony lángon olvaszd össze, tedd félre, hogy egy kicsit hűljön. A tojások sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, add hozzá a vajas-csokis masszát, a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül kanállal forgasd a masszába a tojások kemény habbá vert fehérjét.Sütőpapírral bélelj ki egy tortaformát/tepsit, és öntsd bele a tésztát. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Amíg a tortalap sül, egy lábasba tedd bele a habtejszínt, a kockákra tördelt csokit és az 1 ek cukort, és addig melegítsd, amíg egyet nem rottyan. Akkor vedd le a tűzről. A megsült tortalapot szurkáld meg villával jó alaposan, és még a meleg tortalapra öntsd rá a meleg krémet (ne ijedj meg, a krém elég folyós, de ez pont így jó, majd gyönyörűen megkeményedik). Hagy először szobahőmérsékleten hűlni, majd tedd be pár órácskára a hűtőbe.Én csokiba mártott eperrel és csokiforgáccsal díszítettem, de nyugodtan mehet rá tejszín is.Nézzétek ezt a csokikrémet!:)P.S: Eredeti itt
Selmától..Hát, aki engem egy kicsit is ismer, az tudja, hogy ha lehet választani, akkor én inkább egy könnyű gyümölcs tortára voksolok, mint a csokitortára. Na de ez a torta itt a leges leges legfinomabb csokitorta (Anyu csokis diós tortáján és csokis lepényén kívül), amit valaha ettem!Bármikor bármennyi mennyiségben jöhet!És ahogy írtam is, a hűlési időt nem számítva 25 perc és kész. Zseniális!

Címkék

Csoki Torta