Kresenti

  • 2013.12.21.
  • 3

350 gr liszt200 gr vaj/margarin150 gr cukor2 vaníliás cukor1 tojás2 tojássárgájareszelt citromhéjrumaroma ízlés szerint (2 ek rum) - elhagyható150 gr darált dió2 tojásfehérjeTöltelék:100 gr étcsoki40 gr vajA darált dió és a tojásfehérje kivételével az összes hozzávalóból állítsd össze a tésztát, csomagold be fóliába, és tedd egy órára hűtőbe. Ezután a tésztából formálj cseresznye nagyságú golyókat, mártsd őket először a tojásfehérjébe (nem kell felverni), majd forgasd darált dióba. Sorakoztasd a kis golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig. A vajat olvaszd össze a csokival, és ezzel ragaszd kettesével össze a sütiket.Recept innen. Isteni finom aprósütik, de mindenképp kell, hogy álljanak pár napot, hogy finom, omlósak legyenek. Idei aprósütik egyike, ajándékba is fogok belőlük csomagolni:)