Bingo torta fázisfotókkal

  • 2013.10.01.
  • 3

Marko szülinapjára a 10 perces Jaffa tortán kívül készítettem egy komolyabbat is, amiben szintén van narancsos piskóta tallér, mert az a kedvence. Mutatom, hogyan készül.Tortalap:6 ek cukor6 tojás3 ek olaj4 ek liszt7 ek darált dió1 ek holland kakaópor1 sütőporKrémhez:320 gr cukor1,5 l tej1 ek étkezési keményítő4 csomag vaníliás pudingpor120 gr vaj/margarin150 gr darált keksz150 gr olvasztott csokitejszínhab a díszítéshezÉs még:Fantanarancsos piskóta tallérbabapiskóta1,2 l tejet felforralsz, a maradékban elkeverd csomómentesre a cukrot, pudingport és az étkezési keményítőt, majd hozzáadod a forró tejhez. Kevergetve főzöd, amíg szépen be nem sűrűsödik. Hagyod hűlni, közben elkészíted a tésztát.A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben összekevered, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C-on tűpróbáig sütöd. Nem kell neki sok, kb. 15 perc.Amikor a pudingos krém kihűlt, apránként beledolgozod a felhabosított vajba/margarinba. Ekkor a krémet 3 részre osztod: az egyikbe megy a darált keksz, a másikba az olvasztott csoki, a harmadik marad úgy, ahogy van.Most már csak össze kell állítani a tortát:A tésztát spricceld meg Fantával.
Erre kerül a kekszes krém.
A narancsos piskóta tallérokat mártsd Fantába, majd szépen sorban tedd a csokis résszel lefelé a kekszes krémre.
Erre jöhet a csokis krém.
A piskóta tallérokat szintén mártsd Fantába, és mehetnek a csokis krém tetejére.
Erre már csak az utolsó adag krémet (amibe nem tettünk semmit) kell rákenned, és már meg is vagy a torta összeállításával.Ekkor már csak annyi maradt hátra, hogy felverd a tejszínt, és díszítsd ki vele a tortát kedved és hangulatod szerint:)Jó, ha fogyasztás előtt 1 éjszakát hűtőben áll, akkor érnek össze igazán az ízek.P.S: Recept innen - én csak szokás szerint lecsökkentettem a cukor és a vaj mennyiségét. Ezt a tortát imádom. Jó sokszor készítettem már, és nem lehet vele mellényúlni. Azért is jó, mert reeeeeeeeeengeteg szelet lesz belőle, szóval nagyobb családi összejövetelekre nagyon alkalmas. Másrészt kényelmes elkészíteni, mert jól bírja, ha áll. Én pl. a szombati szülinapra úgy készítettem, hogy csütörtökön elkészíttettem a krémet, péntek reggel a torta lapot (ez 20 perc). Utána a nap folyamán szép kényelmesen összeállítottam, és ment is befelé a hűtőbe. Szombaton már csak a tejszínhabot tettem rá, mert azt azért frissen szeretem.