Nizzai saláta

  • 2013.07.26.
  • 7

1 zacskó fagyasztott zöldbab (450 gr)5-6 közepes paradicsom300 gr tonhal konzerv (saját levében)4 tojás1 vöröshagyma100-150 gr fekete olíva5 ek fehérborecet5 ek olívaolaj5 ek vízsóborscitromA zölbabot enyhén sós
vízben főzd meg kb. 15 perc alatt. A tojásokat főzd keményre. A paradicsomot mosd meg, szeleteld fel, a hagymát vágd vékony karikákra, a tonhalat pedig csöpögtesd le. Egy jó nagy tálba tedd bele a zöldbabot, a paradicsomszeleteket, a hagyma karikákat, add hozzá a tonhalat és az olívát. Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat, a fehérborecet, majd higítsd 5 ek vízzel. Adj hozzá sót, borsot ízlés szerint, öntsd a salátára, jól forgasd össze, díszítsd a felszeletelt tojással, adj mellé citromot és már kész is.