Csokis keksz

  • 2013.06.28.
  • 8

150 gr vaj/margarin100 gr cukor150 gr barna cukor1 vaníliás cukor2 tojás200 gr liszt
1 csapott teáskanál sütőpor1 púpos teáskanál mézeskalács fűszer80 gr apróra vágott mogyoró150 gr durvára reszelt csoki (fele tej-, fele ét)Egy késes aprítógépbe dobd bele a csokikockákat, és dolgoztasd addig, amíg a csoki szétforgácsolódik - én azért szoktam benne hagyni nagyobb darabkákat is, úgy finomabb. A vajat keverd habosra
három féle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A lisztet keverd össze a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és add a vajas-cukros-tojásos masszához. Legvégül keverd bele a csokit és a durvára vágott mogyorót. Kiskanállal szedj a
masszából halmokat sütőpapírral bélelet tepsire (nagyjából 0,5 kk-nyi elég 1 keksznek a tésztából, mert meg fog nőni, ezért érdemes helyet hagyni a halmok között). 180 C-ra előmelegített sütőben süsd nagyjából 12 percig.P.S: Ezt a kekszet a Dr. Oetker Karácsonyi Sütemények szakácskönyvből készítettem el, nagyon finom, és amint látjátok is a második fotón, rengeteg lett belőle. Mondjuk én lehet, hogy picivel kevesebb cukorral is beértem volna, de gyerekeknek így tökéletes:)