Sóskaleves

  • 2013.05.02.
  • 5

pici olívaolaj1 vöröshagyma200 gr sóska7-9 dl víz1 zöldségleves kocka1-2
ek rizs1,5
dl tejföl1 csapott ek étkezési keményítőopcionálisan só, bors, ételízesítő
Pici olívaolajon pirítsd üvegesre az apró kockákra vágott vöröshagymát, dobd ráa
megmosott, csíkokra szeletelt sóskát, és fonnyaszd meg. Öntsd fel a forró vízzel (7-9 dl, attól függően, hogy mennyire szeretitek sűrűn), amiben előzőleg feoldottad a zöldségleves kockát, főzd pár percig, majd botmixerrel turmixold le az egészet. Tedd vissza a tűzre, dobj bele 2 ek rizst, és főzd puhára.A tejfölben keverd el az étkezési keményítőt, merj hozzá egy kicsit a forró levesből, keverd össze (ez azért kell, hogy a tejföl ne csapódjon ki), majd add az egészet a leveshez. Ha kell, adj hozzá sót, borsot, ételízesítőt
(én nem szoktam, mert épp elég amit az alaplé hozzáad, na meg nem akarom elnyomni a sóska üdítő ízét). Keverd össze, rottyants rajta egyet és már kész is.

Címkék

Leves