Palacsinta alaptészta

  • 2013.05.17.
  • 0

200 gr liszt3 dl tej2 dl szénsavas ásványvíz2 tojás0,5 dl olaj
A hozzávalókat kézi habverővel keverd jól össze, és hagyd állni legalább egy órácskát. De állhat simán több órát is (akár reggel gyors bekevered, amíg készül a reggeli kávéd, és délben kisütöd). Ezután a serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozod, és beleöntesz 1 merőkanálnyit a tésztából. Megsütöd az egyik oldalát, megfordítod, és megsütöd a másik oldalát is. Ennyi:)P.S: E szerint az alaprecept szerint szoktam készíteni a palacsintát (már nem tudom, honnan származik, valamikor nagyon régen írtam ki a receptes füzetembe). Szeretem, mert nem lehet elrontani. Mert lehet sósra és édesre is tölteni. És mert sosem ragad le. Na és mert csak az elsőnél kell a serpenyőt vékonyan kiolajozni, utána már nem.Mostanában egyébként kerámia serpenyőben sütöm, és isteni, akinek még nincs, mindenképpen érdemes egyet beszerezni.