Élesztőmentes tönkölykenyér

  • 2013.03.14.
  • 0

Aki szereti a tönköly lisztet és az egészséges kenyereket, annak ez a recept tökéletes lesz. Egyébként az eredetit Antal Vali honlapján tekinthetitek meg,itt úgy írom, ahogy én készítettem (fél adaggal):250 gr teljes kiőrlésű tönköly liszt2 ek extra szűz olívaolaj2 dl víz1 kk só0,5 kk szódabikarbóna1 ek lenmag1 ek szezámmag1 ek napraforgómag0,5 kk őrölt kömény0,5 kk kenyérfűszer keverék (pl. Kotányi)pici oreganoA lisztet keverd össze a sóval, szódabikarbónával, magokkal és a fűszerekkel, add hozzá az olívaolajat és a vizet, majd gyúrd egynemű tésztává. Tedd a masszát egy szilikonos kenyérformába /dobozformába, és süsd 170 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (azt hiszem nálam ez olyan bő 30 perc volt). Amikor megsült, borítsd tiszta konyharuhába és csomagold jól be, hogy a kérge megpuhuljon. Sokáig friss marad és nem szárad ki.

Címkék

Kenyér Reform