ETO szelet

  • 2013.03.19.
  • 8

Egyik barátnőmtől kaptam a receptet pár nappal ezelőtt. Ezzel a sütivel kínált meg minket, és azonnal beleszerettem. Fantasztikus színe van, azonnal a tavasz jut róla eszembe, főleg hogy a nőnapi tulipánomat mellé raktam.A sütivel, vagyis az egyik alkatrésszel volt csak gondom, nagy áruházakban sehol nem kaptam kiwiszörpöt. Napokig keringtem a boltokban, de végül a helyi
piacon akadtam a szörpre.Hozzávalók:tésztához:6 tojás6 ek. cukor6 ek. liszt1 csomag sütőpor20 gr ételszínezék1 dl étolajkrémhez:25 dkg vaj/margarin50 dkg túró2 csomag vaníliás cukor25 dkg porcukora mázhoz:8 dl hígított kiwiszörp2 csomag vaníliás pudingporElkészítés:A cukor folyamatos hozzáadása mellett kemény habot verünk a tojásfehérjékből.Hozzákeverjük a tojássárgáját, a lisztet, a színezéket, az olajat és a sütőport. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, és mérsékelten meleg sütőben megsütjük.Habosra keverjük a vajjal a porcukrot és a vaníliás cukrot, összedolgozzuk a túróval, és a tészta tetejére simítjuk.A pudingot megfőzzük a kiwiszörpben, és ha kihűlt, a krém tetejére kenjük.Amikor megdermedt, vizes késsel felszeleteljük.