Isler

  • 2013.06.26.
  • 7

Az Isler barna linzertésztából készül (ezt a tényt rajtam kívül biztos mindenki tudta, nekem a csokiba mártott illetve nem-mártott külső jelentette a különbséget isler és linzer között). Az isler tésztájában hangyányival több alapanyag és sokkal több ízélmény van, mint a sárga linzertésztában.
Hozzávalók:60 dkg liszt12 dkg porcukor30 dkg margarin2 tojás sárgája2 vaníliás cukor1 gramm őrölt fahéj5 dkg darált diófél citrom reszelt héjabaracklekvárétcsokoládéétolajA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A linzertésztákat ne gyúrjuk túl, mert nem lehet szépen sütni (feldagad, deformálódik). A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe tesszük.Ezt követően 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.A kihűlt linzerkarikákat talpuknál fogva a baracklekvárral összeragasztjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Ehhez a linzermennyiséghez nekem 5 tábla csoki és 1,5 dl étolaj kellett.
A kihűlt islereket egyenként a csokiba mártjuk és újra hűtőbe tesszük, míg a teteje megdermed. Szerintem a linzertésztákat legalább egy napig pihentetni kell, hogy kicsit puhuljon.

Címkék

Édesség