Áfonyás muffin

  • 2013.08.07.
  • 4

Gyerekkoromban még legfeljebb csak egy-egy szlovák, lengyel, vagy erdélyi nyaralásnál találkozhattam áfonyával, manapság azonban már a sarki zöldségesnél is van. És milyen jó, hogy így van! Mert az áfonya finom és egészséges. Ez a süti egy nagy klasszikus, legalábbis az amerikából érkezett muffinok között. A tésztája ugyanakkor nem az eredeti liszt, cukor, tej, vaj, tojás kombináció, hanem tejszínnel készült, szerintem nagyon jó lett. Amiben pedig a muffin verhetetlen: kigondolástól számított 40 perc múlva ehető...

15 dkg puha vajat kikeverünk
15 dkg cukorral (Xilit/eritritol), majd
1 tojással, aztán
2 dl tejszínnel is. Ízesítjük
vaníliával, citromhéjjal, majd egy kanállal hozzá keverünk
25 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertünk
3 teáskanál sütőport (3/4 csomag 9 gr). Ekkor jöhet bele a 
20-25 dkg friss áfonya (vagy a fagyasztott). Hőlégkeveréses sütőben 160 (normál sütőben 180) fokon sütjük 20-percig. 5 percig pihentetjük a formában, csak ezután vesszük ki, majd újabb pár perc hűlés után ehetjük is..
(recept Korpádi-Patyi: Muffinok című könyvéből)






Címkék

Muffin Áfonya