Epres túrókrém

  • 2013.05.26.
  • 3

A közkedvelt epres túrótorta gyorsan elkészíthető, és ami még fontosabb, gyorsan meg is ehető változata. Könnyű desszert meleg napokra, vagy húzósabb ebéd után. Vagy csak úgy, gyorsan uzsonnára, vacsorára, hiszen még csak nem is egy kalóriabomba, különösen a babapiskóta nélkül és a cukor kiváltásával.

Egy tál alját kirakjuk
tetszés szerinti folyadékba (szörp, likőr) mártogatott
babapiskótákkal. Ha állni hagyjuk, mértékletesebben, ha azonnal enni akarjuk, akkor alaposabban áztassunk. 
25 dkg túrót alaposan áttörünk/turmixolunk
kb 5-10 dkg cukorral (xilittel/eritritollal). Kemény habbá verünk
2-2.5 dl tejszínt, amit óvatosan a túróhoz keverünk, majd ugyanezt tesszük
25-30 dkg apróra vágott eperrel is. A krémet a piskótára halmozzuk, eligazgatjuk, majd hűtjük. ill. esszük. Igazából inkább kanalas desszert, de némi idő elteltével a képen látható módon megáll a saját lábán is