Triplacsokis sütemény

  • 2013.05.04.
  • 7

Hiába sütök én mindenféle egészséges, almás, céklás, répás süteményt, ha a fiam nem nagyon eszi ezeket. Így aztán időnként csak az ő kedvéért is készül valami. Azért az ő egészsége sem maradhat védtelenül, úgyhogy a cukor részben ebben is nyírfacukorra (eritritolra), a liszt egy része darált mandulára, a vaj pedig kókuszzsírra lett cserélve. Reklamáció ezek miatt nem történt, úgyhogy mindenkit csak bátorítani tudok az első lépések megtételére!

10 dkg vajat (ezúttal a fele kókuszzsír volt) habosra kevertem 
10 dkg cukorral (fele xilitol/eritritol keverék volt) majd
2 tojással  és
1 evőkanál vanília kivonattal/aromával is. Ezután belekevertem 
20 dkg lisztet,
5 dkg darált mandulát
1 csipet sót és
fél csomag (6 gr) sütőport. Én ekkor szoktam a
1-1.5 dl tejet beleönteni, amennyit felvesz ahhoz, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény (épp csak megálljon/ ne álljon meg benne a kanál). Belekeverek
10-15 dkg ét/tej/fehér csokit tetszőleges arányban, majd hőlégkeveréssel 160 fokon (sima sütőben 180 fok) kb 30 percig sütöm. ez a mennyiség egy 20x30-as tepsihez, vagy 12-18 db kisebb-nagyobb muffinhoz elég.






Címkék

Csoki Muffin