Sült brokkoli

  • 2013.12.01.
  • 9


Hogy a brokkoli nagyon egészséges az nem vitás. Szerencsére finom is és nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Mint a zöldségfélék legtöbbjének ennek is nagyon jót tesz, ha nem főzzük, hanem sütőben sütve készítjük el(ő). Hiszen így az ízek koncentrálódnak, a bennük lévő cukor ( igen, a zöldségek is tartalmaznak cukrot ) pedig"karamellizálódik."Van egy francia ételkészítési mód: puhára főtt/párolt zöldséget/krumplit/halat fokhagymás-petrezselymes olívaolajon forgatnak át. Ez az étel is így indult..........Persze, ha aszalt paradicsomot, olajbogyót is teszünk bele...... nem fogjuk megbánni.:)ekkor mindenképpen a paradicsom olaját használjuk.Meglepő módon borkorcsolyának is nagyon finom. Kipróbáltam, tudom! :)

















































Itt zöldségkrémes tésztával ettem.Kell hozzá:fél kiló brokkoli - rózsáira szedve ( falatnyi darabokra )só, bors, olívaolajegy marék petrezselyem2 g. fokhagymaolívaolajvegán parmezán- a brokkoli falatokat egy zacsiban összeforgatjuk a fűszerekkel és az olajjal, sütőpapírral bélelt tepibe tesszük majd 200 C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük.- Olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát és a felaprított petrezselymet, beleforgatjuk a megsült brokkolit és megszórjuk a parmezánnal.