Klasszikus zöldségfasírt

  • 2013.12.02.
  • 9

Azért klasszikus, mert pont úgy készül, mint a húsos, csak hús helyett párolt zöldség; tojás helyett sárgaborsó liszt kerül bele.Nagyon- nagyon finom. :)Kell hozzá:1 szelet tönkölykenyér1 szál sárgarépa ( 8 dkg volt )5 dkg zeller1-1 marék zöldborsó és kukorica1/2 fej vöröshagyma1 ek sárgaborsólisztfűszerek: só, bors, 1 tk. mustár ( dijon, mézes ), 1 marék petrezselyemzöld, 1-2 g. fokhagyma zsemlemorzsakókuszolaj - a kenyeret vízbe áztatjuk- a vöröshagymát durvára aprítjuk, majd kevés olívaolaj-víz keverékén a zöldségekkel együtt puhára pároljuk- robotgépbe tesszük a kinyomkodott kenyeret, a párolt zöldségeket, a lisztet és a fűszereket. Összeaprítjuk úgy, hogy azért maradhatnak benne zöldségdarabkák :)- 1-2 órára félretesszük a masszát- fasírtokat formálunk, zsemlemorzsába forgatva kevés kókuszolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.Persze mehetne bele cukkini, karalábé.......:)

Címkék

Fasírt Feltét