"Tonhalas" spagetti

  • 2013.11.21.
  • 6

Természetesen VEGÁN!!!!Eredetileg Gréta zöldséges spagettijét szerettem volna elkészíteni, aztán "megbolondult" - mármint a ragu :) - egy kis algával és kapribogyóval........ISTENI lett!!!A Viofast növényi sajt így a forró tésztára reszelve tökéletes "sajtélményt" adott.Hozzávalók:kb. 20 dkg teljes kiőrlésű spagetti tészta1 fej lila hagyma1 cukkini1 konzerv paradicsom2 g. fokhagymafél marék alga1/4 üveg kapribogyófűszerek: só, bors, olaszos fűszerkeverék ( oregano, bazsalikom, kakukkfű, zsálya ), 1 kk. barna cukorolívaolajreszelt növényi sajt- a tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük- az algát vízbe áztatjuk- egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük párolni az apróra vágott lila hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a kockára vágott cukkinit, majd belezuttyantjuk a paradicsomot és az algát - az áztatóvízzel együtt- fűszerezzük- 15 perc alatt összerotyogtatjuk a ragut- tálalás: tészta - ragu - sajt