Kuszkusz saláta.....

  • 2013.11.10.
  • 2

illetve köleses kuszkusz saláta, csak hogy még egészségesebb legyen. :DKiadós, tápláló vacsora 2 éhes felnőtt részére. Kell hozzá:1/4 - 1/4 csésze köles és kuszkuszfél avokádó3-4 szál sárgarépa1 nagy fej lilahagyma1 narancs1 citromolívaolajsó, bors1 marék mogyoró kb. 10 dkg füstölt tofuszójaszósz- a kölest és a kuszkuszt megfőzzük- a sárgarépát meghámozzuk
hosszában félbe v. negyedbe vágjuk, sózzuk borsozzuk, olívaolajjal összeforgatjuk majd 220 C-on 30 perc alatt megsütjük. A tepsire tesszük a félbevágott narancsot és citromot is - vágott felükkel lefele - ezeket is megsütjük- a tofut felkockázzuk és pici szójaszósszal meglocsolva serpenyőben megpirítjuk- a lilahagymát felkarikázzuk és pici olajon serpenyőben megsütjük - lassabb tűzön megfonnyasztjuk- a mogyorót is megpirítjuk- összeállítjuk a salátát: a felkockázott avokádót, a sült répát, a pirított tofut, hagymát és mogyorót,a kuszkuszt és a kölest összeforgatjuk- az öntethez kipréseljük a sült narancs és citrom levét, belecsorgatunk kb. ugyanannyi olajat. Sózzuk, borsozzuk és ha túl savanyú tehetünk hozzá pici agavé szirupot is.- Az öntetet ráöntjük a salátára és alaposan összeforgatjuk- 1-2 órát állni hagyjuk.Langyosan a legfinomabb.