Vegán keksz - most "sajtosan"

  • 2013.10.31.
  • 5

Ó, igen, a 3. gyengém - gyorséttermi és parasztos ételek mellett - a nassolás. :)Ez a keksz egyszerűen isteni.....jött, látott, győzött.És nagyon egészséges, rostdús.Vigyázat nagyon eteti magát, teljesen rá vagyok kattanva.Egyébként egy alaprecept - ízlés, tetszés és hangulat szerint alakítható. Kell hozzá:1 bögre zabpehelyfél bögre tönkölyliszt2 közepes krumpli1 nagyobb ( vagy 2 kisebb ) szál sárgarépa2 tk. köménymag1 tk sókéshegyni szódabikarbóna5 dkg kókuszvaj5 dkg joghurt/zabtejszín/szójajoghurt vagy még több kókuszvajvízOpcionális: 3 ek sörélesztőpehely, 3 ek szezámmag esetleg tahini vagy akár mogyoróvajjal is el tudom képzelni- a krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk puhára főzzük- sárgarépát tisztítjuk, durvára reszeljük- összeállítjuk a keksz tésztáját: a főtt krumplit villával szétnyomjuk, majd az összes hozzávalót annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy nem ragacsos formázható masszát kapjunk- a masszából kis ( kb. diónyi ) golyókat formázunk, ellapítjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük- 180 C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük őket.Eredeti recept: http://receptekallatbaratoknak.blogspot.hu/2013/04/sargarepas-komenymagos-halmocskak.html

Címkék

Zabpehely Keksz Nasi