Magyaros kölesfasírt

  • 2013.10.28.
  • 9

Nagyon finom......:)Hamburgerként is jó volt, de kelkáposzta főzelék feltétjeként is kitűnően "vizsgázott". Ráadásuk jól formázható, viszonylag tömör masszát kaptam, úgyhogy még szép is volt, bár a fényképezést teljesen elfelejtettem...:(Kell hozzá:fél csésze köles 1 fej vöröshagymafél füstölt tofu ( 15 dkg )2 g. fokhagyma3 ek sörélesztőpehely2-3 ek csicseriborsó lisztsó, bors, piros paprikaolívaolaj- a kölest puhára főzzük 4x-es mennyiségű vízben- a hagymát felaprítjuk, majd pici olívaolajon megfonnyasztjuk. Utolsó percben hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát is- az összes hozzávalót robotgépben finomra aprítjuk - ha kell pici olajat, vagy vizet teszünk bele- a fasírt masszáját 1-2 órát pihentetjük - finomabb is lesz, könnyebb is formázni, sütni- pici kókuszolajon serpenyőben aranybarnára sütjük, persze lehet tepsiben is: 200 c-on 30 percEredeti recept: Szamócánál.

Címkék

Köles Fasírt Tofu