Diós - rozsos tönkölykenyér

  • 2013.10.01.
  • 2

Annyira finom, alig bírtam kivárni míg legalább langyosra hűl.
:)Amúgy is imádom az ún. dagasztás nélküli kenyereket......Kell hozzá:35 dkg fehér tönkölyliszt15 dkg rozsliszt15 dkg krumpli5 dkg dió1-2 ek olaj1 tk. só1 tk mézvíz1 dkg élsztő
- a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük- a liszteket, a sót kelesztőtálba tesszük- az élesztőt felfuttatjuk egy kicsi mézes vízben- a főtt krumplit a főzőlében egy villával szétnyomkodjuk- a dió kivételével mindent belepakolunk a kelesztőtálba, és annyi vizet hogy egy lágy, enyhén ragacsos masszát kapjunk. Elég, ha nagyjából összegyúrjuk, nem kell dagasztani. :)- 10-12 órára félrerakjuk a letakart kelesztőtálat - a sütőt 250 C-ra előmelegítjük, megkelt kenyértésztát veknivé ügyeskedjük, belekeverjük a durvára aprított diót és sütőtálba tesszük- fél órát sütjük fedő alatt, majd 15 percet fedő nélkül

Címkék

Dió Kenyérfélék