Zöldbabgulyás

  • 2013.09.18.
  • 6

Van a családunkban egy étel: pörköltalapot kell készíteni majd megpakolni zöldbabbal ( hogy egyszerre legyen puha - hústól függ ), a végén tejföllel behabarni. Friss kenyérrel valami isteni egytálétel - a zöldbabfőzeléket nem szerető gyerekek is szívesen eszik.Csak messze nem vegán, de ebből az alapötletből született a vega variáció, ami nem kevésbé finom, mint a húsos....sőt!Van egy másik nagy kedvencem is: a palócleves. Ezt már hetek óta készülök főzni......hát persze, hogy bele kellett csempészni ezt az ízvilágot is. :) Kell hozzá:
1/2 kg zöldbab2 közepes krumplifél fej vöröshagyma2 g. fokhagyma1-2 szál sárgarépa1-2 paradicsom ( vagy püré ) egy darabka gabonakolbászfűszerek: tárkony, babérlevél, őrölt kömény, pirospaprika, esetleg csípős paprikaolívaolajzabtejszin1 tk.tönkölyliszt- olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, rádobjuk a fokhagymát majd a zöldségféléket és a gabonakolbászt- fűszerezzük és annyi vízzel öntjük fel, mintha főzeléket főznénk- kb. 20 perc alatt puhára pároljuk a "gulyásunkat" :)- a tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és behabarjuk az ételt.Tönkölykenyérrel isteni, fűszeres, meleg, laktató egytálétel.