Kesusajtkrém - salátával

  • 2013.09.07.
  • 2

Esküszöm, ez a legfinomabb kecskesajt, amit valaha kóstoltam.Nagyon örültem, mikor pár napja rábukkantam "La Veganista" blogjára. Amiket Ő készít.....csúcs!!!! Itt találtam vegán kecskesajtot,
bár nekem nem úgy sikerült, ahogy kellett volna -
legalábbis állagra és kinézetre -az íze szenzációsan jó.Házi zabpelyhes tönkölyzsemlére kenve, sajthoz passzoló salátával, az egészet fehérborral kísérve: dolce vita a javából. :)Kell hozzá:a kesusajthoz:3/4 cs. kesudió ( 10 dkg )1 tk só1/4 cs. citromlé1/4 cs. olívaolaj2 ek víza "kecskesajthoz passzoló" salátához:1-1 marék spenótlevél, rukkola, jégsaláta3-4 koktélparadicsom1 körte1 lilahagyma1 marék dió2 ek. balzsamecet4 ek olívaolajsó, bors*
a kesudiót éjszakára beáztatjuk* másnap a többi hozzávalóval krémesre (!) turmixoljuk, majd l2 órn keresztül csepegtetjük - mint a joghurtot: egy tálra szűrőt teszünk, textilpelenkával kibéleljük és ebbe kanalazzuk a masszát. Szerintem jobb lenne felakasztani, mert így a pelus kicsit nedves lett, de semmi más nem történt és a sajtom állaga sem változott.* ha letelt a 12 óra lazán sütőpapírba tekerjük - mint a szaloncukrot és 100 C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Ekkor kellett volna kicsit körbe kérgesednie, de nálam semmi nem változott, nyilván a csepegtetés elmaradása miatt. :-)Mindegy, cseppet
sem bántam!!Szerintem lehetne ízesíteni fokhagymával, zöldfűszerekkel, olajbogyóval, aszalt paradicsommal stb.Legközelebb megpróbálom a sütés fázis előtt.A saláta nem egy "wasistdas", mindent meg kell mosni, aprítani, a diót picit megpirítani és egy tálban összeforgatni.Nyamm!!!