Sült sárgarépa zöldborsópürével

  • 2013.08.15.
  • 9

Megcsináltam Attila Hildmann "sütőtök pommes" receptjét- sárgarépából, hozzá a zöldborsós szójajoghurtos mártogatóst szójatejszínnel. Az eredeti recept is biztos nagyon finom, de ez valami isteni lett!!! Legközelebb kókusztejszínnel fogom próbálni.Nagyon finom és tápláló vacsora.Kell hozzá:30 dkg sárgarépaolívaolajfűszerek: rozmaring, piros paprika, grill fűszerkeverék-------------------------------------------20 dkg zöldborsó1 fej lilahagyma1 dl szójatejszínfűszerek: só, bors, 1/2 tk. currykókuszolaj - a sárgarépát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és egy zacskóba tesszük az olajjal és fűszerekkel együtt- alaposan átforgatjuk,majd egy tepsibe terítjük és 250 C-on 15-20 perc alatt megsütjük- a kókuszolajon megfuttatjuk a felkockázott lilahagymát,
rádobjuk a borsót fűszerezzük és puhára pároljuk- a tejszínnel krémesre turmixoljuk