Vegán rakott kel

  • 2013.06.05.
  • 3

Kissé szétcsúsztam........újra................ez persze hozta a zabálásokat - válogatás nélkül.......... ez meg hozta a rosszulléteket, gyomorfájást, vállfájást és azt az ólmos, nehéz fáradtságot, amikor nem volt kedvem semmihez. Ezt azzal ellensúlyoztam, hogy állandóan egészséges kajákat vásároltam, amiket persze nem ettem meg.......és a kukában kötöttek ki.Szóval, most újra el kell magam kapnom, visszarázódnom a normális kerékvágásba.Érdekes - és biztos nem véletlen - , hogy az ilyen szétcsúszások során jóval kevesebb a munkám is. De hogy melyik következik melyikből.....????Szóval a lelki harmóniát még mindig nem sikerült megtalálnom - próbálkozom tovább.Az viszont tuti biztos, hogy a vega kaják elkészítése és evése nagyon jó hatással van testre és lékekre.....de akkor miért????.......vagy miért nem mindig...........? mi az a gát,ami akadályoz, hogy mindig így legyen???????
Erre kell rájönnöm és ezzel kell szembenéznem.Mindenesetre ez a rakott kel isteni finom lett,bár az arányok nem feltétlenül pontosak, azt szeretném, hogy megmaradjon a recept, hogy tudjam ismételni. Ez ugyanis eddig a legeslegeslegfinomabb rakott kel, amit eddig sütöttem vegán kategóriában.Kell hozzá:kelkáposzta levelekbarna rizslencse ( 2 marék )babérlevél 3 szál újhagyma2 g fokhagyma1 paradicsomsó, bors, kömény, majoranna, piros paprikaolívaolajkókusztej (sűrű) zabtejszín- a lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap babérlevéllel puhára főzzuk- az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymákat, fűszerezzük és a főtt lencsével 10-15 perc alatt összepároljuk - kvázi lencsepörköltet főzünk- a barna rizst megfőzzük- a kelkáposzta leveleket leforrázzuk- összeállítjuk az ételt: kiolajozott jénaiba: káposztalevelek - barna rizs - kókusztej - lencsepörkölt - kókusztej - káposztalevelek- a tetejét zabtejszínnel meglocsoljuk- 180 c-on szép pirosra sütjük, nekem 45 perc kellett.A barna rizs temérdek tejet felszív, locsolgassuk bátran a rétegeket.