Tonhalkrém ( vegán )

  • 2013.03.19.
  • 1

Az alapja a csicseriborsó - ettől krém és az alga - ettől tonhal.
Első kóstolásra "csak" furcsa volt..... azt gondoltam, majd ha eszem arra fogok gondolni, hogy az alga milyen szuperegészséges....:)Aztán állt egy órát a kence és mikor pirítósra kenve kezdtem enni, egyszerűen isteni volt. Tisztára tonhalkrém ízű. Úgyhogy el is felejtettem arra gondolni, hogy az alga milyen sz........:) és csak azon járt az eszem, hogy a maradék kencéhez kenyeret kéne sütni és hogy a maradék algából provanszi zöldséges "hallevest" kéne főzni.Az alga pedig, maga a tipikus superfood. A tengerek mélyének kincse, sok-sok vitaminnal és ásványi anyaggal. Szóval együk és szedjük termékkiegészítőként is. Kiváló természetes jód- és fehérjeforrás.A recept pedig - a változatosság kedvéért :)- Gréta konyhájából.Nekem csak apróbb változtatásokra volt szükségem és ez a recept az én verzióm.Kell hozzá:1, 5 dl csicseriborsó ( kb. 1 DM-es konzerv fele )1 g szárított alga1 ek veganéz3-4 ek. szójajoghurt ( elhagyható )fél fej lilahagyma1 ek kapribogyó ( az eredeti receptben csemegeubi kockák )1 g. fokhagymapár csepp citromlé1 szál zellersó, bors1 ek szójaszósz* az algát aztassuk vízbe
( az enyémen az volt, hogy 4-6 percig )*a csicseriborsót, az algát, a veganézt, a joghurtot, a szójaszószt és a citromlevet robotgéppel pürésítsük krémesre* a lilahagymát, zellerszálat és a kapribogyót vágjuk kis kockákra és keverük a krémhez. Sózzuk, borsozzuk.* nagyon fontos, hogy hagyjuk állni egy órát - legalább. - és adjunk második esélyt az ízének :XDMehet bele kapor, petrezselyem, balzsamecet.