Töltelék

  • 2013.02.26.
  • 5

Vagy egybesült vegán fasírt. Egyszerűen isteni. Már akkor nagyon bizalomgerjesztő volt, mikor bekerült a sütőbe. :) Pofonegyszerű, viszonylag gyors és "pepecselésmentes", de olyan "vasárnapi ebéd hangulatot" keltett így ezen a szürke keddi napon.Készítettem hozzá zöldséges krumplipürét - krumpli, sárgarépa, zeller, rizstejszín, kókuszvaj - és salátát is, de a végén almás párolt káposztával ettem. És pompás volt az összhatás!Eredeti recept a Mindennapi ételeink blogon.Kell hozzá:2 db teljes őrlésű zsemle2 db gomba1 fej vöröshagyma1 g. fokhagyma5 dkg főtt lencse3 tk. lenmagpehely2 ek sörélesztőpehely só, bors, borsikafű, majoranna, petrezselyem* a zsemléket vízbe áztatjuk* a lenmagpelyhet 3 ek vízzel összekeverjük és állni hagyjuk * a hagymákat és az apróra vágott gombát olívaolajon megpároljuk* a zsemléket kinyomkodjuk, összekeverjük a hagymás gombával, a főtt lencsével, a lenmagpehellyel és a sörélesztőpehellyel, majd fűszerezzük a masszát* kiolajozott sütőformába tesszük, majd 180 C-on 30 percig sütjük.