Fokhagymás, tejszínes szarvacska spenóttal, kéksajttal és chilivel

  • 2018.08.30.
  • 3

Fokhagymás, tejszínes szarvacska spenóttal,
kéksajttal és chilivelGyorsan elkészülő, fejedelmi tészta, mediterrán ízvilággal.Hozzávalók : 25 dkg szarvacska ( chifeleti, vagy lumaconi)3 gerezd fokhagyma20 levél spenót1 ek vaj 1 dl habtejszín10 dkg kéksajt (roquefort)sóőrölt fekete bors
chili pehelyElkészítés:A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.Közben
a fokhagymát aprítom. Majd egy serpenyőben olajon megolvasztom a vajat, hozzáadom a fokhagymát, majd a spenót zömét, fűszerezem.
Beleteszem a sajt nagy részét.A tésztát leszűröm, a szószhoz keverem,
átforgatom.Tálalok. Egy tányérra szedek a tésztából, morzsolok rá még kéksajtot. Megszórom borssal és cilipehellyel, tépek rá spenótlevelet, szeletelek rá fokhagymát.